Veelgestelde vragen over Permanent Make Up

1Voor wie is permanent make-up geschikt?
Permanente make-up is voor bijna iedereen geschikt. Voor zowel vrouwen als mannen die allergisch zijn voor reguliere cosmetica, of die moeite hebben om zelf een mooie en strakke lijn te trekken. Voor mensen die altijd haast hebben of veel sporten.
2Hoe lang blijft permanent make-up aanwezig?
Het woord zegt het eigenlijk al. Over het algemeen blijft permanent make-up altijd aanwezig. De intensiteit vervaagt echter wel na verloop van tijd, maar dit is van persoon tot persoon verschillend. Dit heeft te maken met de natuurlijke celvernieuwing, invloed van UV-licht, zuurgraad van de huid en uw afweersysteem. In de meeste gevallen blijft permanent make-up jarenlang goed zichtbaar.
3Doet de behandeling pijn?
Met de nieuwste technieken wordt de behandeling meestal niet als pijnlijk ervaren. Echter niemand die volledig veilig werkt en de veiligste producten gebruikt kan garanderen dat de behandeling geheel pijnloos is.
4Hoe lang duurt een behandeling?
De gehele behandeling bestaat uit het voorgesprek waarin jouw wensen besproken worden, het voortekenen, de kleurkeuze, de pigmentatie en de nazorg en duurt ongeveer 1,5 uur.
5Kan ik zelf de kleur uitzoeken?
In het voorgesprek mag je aangeven wat jouw wensen zijn. Op basis van deze informatie zal Esther voor jouw huidtype de juiste kleur samenstellen.
6Kan bij permanent make-up ook gewone make-up aangebracht worden?
Ja zeker. Permanent make-up dient om accenten aan te brengen en je bent geheel vrij om zelf extra make-up te gebruiken.
7Zwelt de huid na de behandeling?
Van zwellingen is met de huidige apparatuur bijna geen sprake meer. De huid spant zich over het algemeen wat en dit is na een paar uur of hooguit na een dag of 2 weer verdwenen. Je kunt gerust gaan werken of autorijden. De delen van het gelaat die een behandeling hebben ondergaan zien er soms iets zwaarder en donkerder uit, maar je bent absoluut heel toonbaar!
8Is het eindresultaat direct zichtbaar?
Nee, de eerste week zal de pigmentatie aanmerkelijk donkerder zijn dan het eindresultaat. Door natuurlijke celvernieuwing neemt in de eerste week de intensiteit van de kleur met wel 40% af en na een periode van 3 tot 5 weken zal het eindresultaat van de pigmentatie pas zichtbaar zijn. Indien een nabehandeling noodzakelijk is dan zal er 6 weken tot 8 weken aangehouden moeten worden tussen beide behandelingen. Houd daarom rekening met je vakantieplannen.
9Hoe vaak mag ik terugkomen voor een behandeling?
Meestal, in normale gevallen, is één nabehandeling of maximaal twee nabehandelingen noodzakelijk en dit is ook in de prijs inbegrepen. Uw tevredenheid is de kroon op mijn werk.
10Bestaat er garantie?
Ja, Beauty Clinic Roermond geeft garantie voor volle tevredenheid. In de prijs zijn, indien dit noodzakelijk is, één tot maximaal twee nabehandelingen inbegrepen. Meestal is de permanente make-up na deze nabehandelingen perfect, maar in uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat er nog een nabehandeling noodzakelijk is en dit zal dan per geval bekeken worden.
11Is permanent make-up veilig?
Ja. Beauty Clinic Roermond werkt uitsluitend volgens zeer strenge hygiëne codes en voor elke klant wordt bij elke behandeling een nieuwe steriele naald gebruikt die vervolgens vernietigd wordt.
12Is er een speciale nazorgbehandeling?
In principe hoeft de huid na het ondergaan van een behandeling permanent make-up geen speciale behandeling te ondergaan. Teneinde ervoor zorg te dragen dat je permanent make-up optimaal zal zijn er nazorgrichtlijnen samengesteld die voorafgaand aan de behandeling met je worden doorgenomen.
13Enkele aspecten waarmee je rekening mee moet houden voor de behandeling
Kleurintensiteit: om tot een goed resultaat te komen wordt de kleur (op gebieden waar dit kan) aanmerkelijk donkerder ingezet om tot het gewenste eindresultaat te komen. Houd rekening met het feit dat vooral wenkbrauwen de eerste week zichtbaar donkerder kunnen zijn. Pas permanent make-up daarom niet toe vlak voor een feestje of een belangrijke gebeurtenis. Hygiëne: om hygiënische redenen mag je gedurende 8 dagen na de behandeling niet in de sauna, zwembad of zee. Houd daarom rekening met je vakantieplannen. UV-licht: zolang de huid nog niet volledig hersteld is, zijn de pigmenten bijzonder gevoelig voor UV-licht. Gedurende 8 dagen mag je geen gebruik maken van de zonnebank en ook hierbij geldt dat je rekening moet houden met je vakantieplannen. De eerste dagen na de behandeling: direct na het aanbrengen van permanent make-up kan een lichte zwelling van de huid optreden. Deze verdwijnt echter weer na enkele uren of maximaal 2 dagen. Doordat pigment in de huid wordt aangebracht kunnen er tevens korstjes ontstaan die nauwelijks zichtbaar zijn. Je mag ze niet zelf verwijderen, maar ze moeten vanzelf loslaten. Daarom is het af te raden om de eerste dagen make-up aan te brengen vlakbij het behandelde gebied. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op en vraag naar een gratis voorgesprek.
Prijzen Bekijk hier onze Prijslijst